00:47, 21 березня 2020

Меморіал Голокосту “Бабин Яр” проводить ініціативу “Лист праведнику”

Триває ініціатива “Лист праведнику” благодійного фонду “Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр”. Фонд доставляє необхідні речі та продукти праведникам народів світу з України та пропонує усім охочим підтримати їх в час вимушеної ізоляції і написати листа. Про це йдеться 17 квітня у повідомленні на сайті фонду.

На сайті фонду babynyar.org можна обрати людину, яка надихає, та написати їй листа на remember@babynyar.org з темою “Лист праведнику“. Фонд передасть листи адресатам разом з необхідними речами та продуктами.

“У найтемніші часи ці люди виявили найвищу благородність, ризикуючи своїм життям задля життя іншого. Саме завдяки таким вчинкам ми досі віримо у людяність. У період самоізоляції їм буде дуже приємно почути теплі слова і знати, що про них пам’ятають. Ми хочемо підтримати праведників усім необхідним в такий складний час”, — зазначає директор фонду Максим Яковер.

Довідково: праведники народів світу (The Righteous Among the Nations) – почесне звання ізраїльського національного меморіалу Катастрофи (Голокосту) та Героїзму “Яд Вашем”, що надається тим, хто рятував євреїв під час нацистської окупації Європи в період Другої Світової війни. З понад 2634 праведників з України на цей момент в живих залишилося кілька десятків.