15:59, 14 лютого 2022

Пісні війн та революцій: вийшов подкаст про музику найвідоміших світових конфліктів

Автор проєкту історик та музикант Павло Нечитайло.

Локальна історія запустила новий подкаст “Пісні війн та революцій”. Це авторський проєкт Павла Нечитайла, у якому йтиметься про музику, що звучала у часи найвідоміших військових конфліктів світу.

У дев’яти випусках слухачі дізнаються як звучали пісні громадянських воєн в США та Іспанії, музика американо-в’єтнамської війни, ефіопський джаз та багато іншого.

Перший випуск про радянсько-фінську війну. У пілотній серії Павло Нечитайло розповів, що співали радянські солдати на підступах до лінії Маннергейма та чому бліцкриг Сталіна провалився.

Окрім того, у наступних епізодах слухачі дізнаються, за яких обставин виникло знамените гасло "No pasaran", як Куба задавала музичні тренди для усієї Америки, що таке феномен сайгонської музичної психоделії, як розвивалась соціалістична поп-музика В’єтконгу, почують про останнього нащадка царя Соломона, який сприяв розвитку ефіопського джазу та ще багато цікавого.

До підготовки програми долучились україно-каталонський художник, поет та музикант Андрій Антоновський, поет, спортсмен, телеведучий, продюсер та великий друг кубинського народу Дмитро Лазуткін, мандрівниця, кінопродюсерка, режисерка, директорка фестивалю Мама Африка Катерина Мізіна, лідер гурту Kozak System Іван Леньо, ресторатор Басел Форані, співак, композитор та письменник Саша Буль.

Нагадаємо, це шостий подкаст Локальної історії. Раніше на плафтормі вийшли аудіопрограми про:

Автор та ведучий проєкту Павло Нечитайло є кандидатом історичних наук, членом Спілки археологів України, музикантом, лідером гурту “Пропала Грамота” та учасником дуету “Zapaska”.

Слухати подкаст можна на YouTube, Google Podcasts, Apple Podcasts, SoundCloud.

Схожі матеріали

Listing_Podkast_1.jpg

Що їли люди кам’яної доби? 5 гастрономічних трендів