Шевченко та його доба #2 (2021)

Опис журналу

Новий номер журналу “Локальна історія” переверне Ваше звичне уявлення про Тараса Шевченка.

У № 2/ 2021 ми розповіли:

  • Як сьогодні живе село, де народився Шевченко та чому Андрій Любка називає Моринці й Шевченкове сучасними “Монтеккі та Капулетті”
  • Який рецепт борщу Шевченко вважав найсмачнішим та які страви поет планував замовити до весілля з Ликерою Полусмак
  • Хто сформував “шевченківський канон” та чому сьогодні бояться поп-Шевченка
  • Які таємниці психологічного стану Шевченка приховують його твори та яке значення для письменника мала нумерологія
  • Що спричинило смерть письменника? Розвідка про хвороби та останні дні життя Шевченка
  • Як працівники російської таємної поліції хотіли отримати від Шевченка інформацію про одне загадкове братство – і не отримали
  • Тарас Шевченко і український футуризм. Чому Семенко спалив свій “Кобзар”?

 

А також екслюзив! Вперше публікується рецепт італійського стофато, що його так полюбляв герой шевченкової повісті “Художник” Едуард Губер. Витончена і делікатна, ця м’ясна страва готувалась у спеціальному вині Лакрима-крісті, що українською перекладається як “Христова сльоза”.